Lili

Iets over mezelf

Yoga heeft mij 'gegrepen'. Yoga als proces van bewustwording en ontwikkeling. Gedurende de jaren dat ik yoga beoefen, ben ik me steeds bewuster geworden van mijn sterke en mijn zwakke kanten. Door met liefde, geduld en discipline de uitdagingen in yoga aan te gaan, ontwikkelde zich langzamerhand een nieuw evenwicht tussen zachtheid en kracht. Steeds tastbaarder werd voor mij de samenhang van lichaam en geest. In mijn lessen probeer ik mijn enthousiasme hierover over te brengen. Omdat ik zelf ondertussen niet stil sta, blijven ook de lessen een dynamisch proces doormaken, op een weg naar meer verdieping en spiritualiteit.


Ik heb de 4-jarige Saswitha yogaopleiding gevolgd bij Jos Plenckers, met als specialisaties chakrafilosofie en yoga voor ouderen en gehandicapten. Sinds 1997 geef ik yogales.

Na de yogaopleiding heb ik me verdiept in verschillende meditatievormen, waaronder ZEN en Vipassana (retraites bij Doshin Houtman) en cursussen gevolgd bij Alandi (Ad Stemerding) en in Advaita (Jan van Delden).

In 2005 heb ik de opleiding Spirituele Therapie afgerond
op de Leonardushoeve in Belfeld.

Bij Anandajay heb ik sinds 2015 een retraite, cursussen en een jaartraining meditatieve yoga gevolgd. Het thema 'verlangen' wat daar is aangeraakt heeft een vervolg gekregen in regelmatige tantra-massages (Abhika tantra) waardoor mijn levensenergie weer helemaal mag stromen!

Door energetische Essentie-transmissies bij Atar wordt dit hele proces liefdevol ondersteund en mag ik steeds dieper afdalen naar Echt Zijn: in Yoga zijn.